Referentie AZ Herentals

Praktisch ingedeelde lockers op maat voor ziekenhuizen

Het AZ Herentals is een modern en dynamisch ziekenhuis dat professionele basiszorg aanbiedt onder het motto “Wij staan borg voor kwaliteit en zorg”. Ook in de uitdagende afgelopen maanden hielt dit moto meer dan stand. Wij zijn dan ook trots dat we door onze samenwerkingen een steentje kunnen bijdragen aan de immense inspanningen die de zorgsector elke dag moet leveren.

Het probleem...

Begin 2020 was AZ Herentals op zoek naar Z-lockers voor de inrichting van de nieuwe kleedruimte voor het operatiekwartier. Hierbij was de hoogte van de lockers en een gebruiksvriendelijk slotensysteem erg belangrijk. Daarnaast werd er gezocht naar een geschikte lockeroplossing voor het opbergen van handtassen bij de kantine.

Later dat jaar had het ziekenhuis nood aan snel leverbare lockers voor de drop & go zone waar de bagage van patiënten achtergelaten kon worden. Bezoek was omwille van de toen geldende COVID-maatregelen namelijk tijdelijk niet toegelaten.

Begin 2021 deed AZ Herentals opnieuw beroep op ons met de vraag naar lockers voor ambulante patiënten die voor hun revalidatie naar het ziekenhuis komen. Deze lockers moesten voldoende groot zijn zodat patiënten al hun kledij hierin kunnen opbergen en beschikken over een handig te gebruiken slot.

De oplossing?

Het operatiekwartier werd ingericht met 39 stevige Z-lockers uit staal geschikt om kledij in op te bergen. Hierbij werd gekozen voor het digitaal codeslot type SOLA die bediend kunnen worden met een 4-cijferige code. Dankzij de extra mastersleutels kunnen de lockers ook centraal beheerd worden. Voor het opbergen van de handtassen werd gebruik gemaakt van 8-box lockers.

De lockers voor de drop & go zone moesten niet alleen snel geleverd worden, maar ook praktisch ingedeeld zijn om het afleveren van bagage efficiënt te laten verlopen. Met een totaal van vier 4-delige opberglockers uit staal werd de beschikbare ruimte optimaal benut, en dit met een leverduur van slechts één week.

Voor de ambulante revalidatie werd er, rekening houdend met de wensen over de indeling, gekozen voor industriële lockers in een blauwe uitvoering met cilinderslot met sleutel en sleutelarmbanden. Levering en plaatsing op de zesde verdieping vormde voor ons bovendien geen probleem.


BEKIJK ONZE OPLOSSINGEN VOOR ZIEKENHUIZEN EN WZC
No items found.