Referentie Brandweer Zandhoven

Brandweerlockers voor het opbergen van interventiekledij

Brandweer Zandhoven is een brandweerpost die behoort tot Brandweer Zone Rand, de hulpverleningszone verantwoordelijk voor de bescherming van 21 Antwerpse gemeenten waaronder Zandhoven. Naast een snelle en deskundige hulpverlening, streven zij naar een moderne bedrijfsvoering met functionele gebouwen die het mogelijk maken voor brandweerlieden om hun zware taak uit te voeren.

Het probleem...

Voor de herinrichting van hun kleedkamers was de brandweerpost op zoek naar 54 lockers voor het opbergen van interventiekledij. De oude lockers waren danig verouderd en beantwoordden niet langer aan de vereisten van een moderne brandweer, noch aan de geldende wetgeving.

Deze lockers moesten daarnaast aan enkele technische vereisten voldoen zoals een platte bovenkant, een bodem uit een gegalvaniseerde rooster, een minimalestaaldikte van 12 mm en industriële wielen zodat het onderhoud van de kleedkamers ook zonder veel arbeid kan gebeuren.

Bovendien was er nood aan voldoende stevige kapstokken aan beide zijwanden, een verchroomde kleerhanger en een helmhouder. Deze wensen zorgen voor kwaliteitsvolle brandweerlockers die aangepast zijn om snel te kunnen reageren in noodsituaties.

Aangezien structuur en organisatie bij dit project erg belangrijk waren, was het essentieel dat de beschikbare ruimte van de kleedkamers optimaal benut werd. Hierbij vroeg Brandweer Zandhoven ons om de lockerruimte uit te tekenen en te bepalen hoeveel lockers er geplaatst konden worden.

De oplossing?

Op basis van het uitgewerkte grondplan werd de kleedkamer uitgerust met 27 dubbele brandweerlockers type IPC in de typische rode kleur met een staaldikte van 12 mm. Deze lockers zijn standaard voorzien van een gegalvaniseerde bodem voor een optimale verluchting en een kledingstang in chroom.  

Elke locker werd bovendien uitgerust met aparte boxen, individueel afsluitbaar met een mechanisch codeslot, waar brandweervrouwen of -mannen hun persoonlijke spullen veilig en snel kunnen opbergen bij interventies. Dankzij de mastersleutel kunnen de lockers echter ook door een centrale beheerder geopend worden.

Als extra optie werd er gekozen voor een dubbele kleerhaak per locker en een helmhouder. Elke locker werd tot slot uitgerust met een set van 4 industriële wielen, 2 met en 2 zonder rem, die een totaal gewicht van 800 kg kunnen dragen. Hierdoor kunnen de lockers makkelijk verplaatst worden indien dit voor onderhoud noodzakelijk is.

BEKIJK ONZE OPLOSSINGEN VOOR BRANDWEER
No items found.

Hoe kijkt Brandweer Zandhoven terug op onze samenwerking?

Na een marktonderzoek en aanbestedingsprocedure werd in Cube de ideale partner gevonden. Hun lockeroplossing voldeed perfect aan onze noden als moderne brandweer met betrekking tot het hygiënisch en ordelijk opbergen van interventiekledij. De samenwerking met Cube oversteeg dan ook onze verwachten.

Naast de technische kennis en de prima begeleiding van de praktische uitrol, kon ook de klantvriendelijke en persoonlijke aanpak ons zeker bekoren. Het project werd van begin tot eind van nabij opgevolgd en uitvoerig besproken. Cube vertrekt vanuit de wensen van de klant zelf en niet vanuit hun eigen product. Er is ruimte voor overleg en er worden verschillende haalbare opties voorgesteld. Optimaal benutten van de ruimte kan hier dus wel heel letterlijk genomen worden.

Ook na verkoop volgen zij het project op om te kijken of alles naar wens verloopt en zijn ze steeds bereid om de lockeroplossing te herbekijken bij problemen. Kortom: je project uitbesteden aan Cube zorgt voor het gewenste resultaat waardoor we het zeker zouden aanraden."


Maak een afspraaK