Een bruisende ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur

“De kers op de Cultuurhuis-taart”, vertelt Herlinde, Coördinator en programmator jeugd, muziek en theater bij Cultuurhuis Merelbeke.

Ontdek hoe Cultuurhuis Merelbeke, het kloppend hart van de gemeenschap en bruisend centrum voor kunst en cultuur, zijn dynamische evenementenprogramma ondersteunt met een innovatieve oplossing van Cube. Maar liefst 104 flexibele, verplaatsbare lockers die naadloos aansluiten bij de stijl van het gebouw. Perfect voor een divers programma van kunst tot workshops, bieden ze optimale veiligheid en stijlvol gemak. De perfecte mix van design en functionaliteit.

De perfecte mix van design en functionaliteit

Cultuurhuis Merelbeke staat centraal in het gemeenschapsleven als een bruisende ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur. Het vormt het kloppende hart van de gemeente, waar een breed scala aan activiteiten en evenementen wordt aangeboden. Van filmvertoningen en podiumkunsten tot tentoonstellingen en vakantiekampen, er is voor elke inwoner iets te beleven.

Het probleem...

Gezien het diverse programma van Cultuurhuis Merelbeke, dat uiteenloopt van intieme literaire avonden tot grote muziek- of theathervoorstellingen en interactieve workshops, ontstond er een dringende noodzaak voor een interieur dat zich moeiteloos kon aanpassen aan de steeds veranderende eisen van deze evenementen. De zoektocht naar een inrichting die niet alleen praktisch en veelzijdig was, maar ook de unieke sfeer van het cultuurhuis versterkte, leidde tot de samenwerking met Cube.

Samen met de medewerkers van het cultuurhuis werd besproken welke systemen hen het allerbest ondersteunen. Het doel was een omgeving te creëren die zowel de functionaliteit als de esthetische waarden uitstraalde. Deze oplossing moest niet alleen de praktische uitdagingen van ruimtebeheer en -indeling aanpakken, maar ook een sfeer creëren die bezoekers verwelkomt en inspireert.

De Oplossing

Cube heeft voor Cultuurhuis Merelbeke in totaal zo’n 104 verplaatsbare lockers geleverd in verschillende opstellingen. Elk van deze locker boxen is voorzien van wielen voor ongeëvenaarde flexibiliteit en gemak bij het herinrichten van ruimtes. 98 van de lockers werden genummerd en voorzien van geavanceerde Digilock Sola 3 sloten voor optimale veiligheid en eenvoudig gebruik. Het materiaal van de lockers is met een combinatie van zwart staal en warm gekleurd laminaat helemaal voorzien voor intensief gebruik. Op basis van behoefte omvatte de oplossingen diverse box lockers met remmende wieltjes, sommige voorzien van extra kledingroedes en hangers, die voldoen aan de veelzijdige opslagvereisten. Het geheel sluit perfect aan bij de architectuur en interieurontwerp van het gebouw, waardoor elke verplaatsbare locker niet alleen praktisch is in gebruik maar ook esthetisch bijdraagt aan de omgeving.

“Dank voor het mooie resultaat en de vlotte samenwerking. Nog een kersje op de Cultuurhuis-taart.”

Aldus Herlinde, Coördinator en programmator jeugd, muziek en theater bij Cultuurhuis Merelbeke

“Ik wil nog even mijn appreciatie uiten m.b.t. het locker- en vestiairesysteem dat geplaatst werd in het Cultuurhuis. De reacties zijn zowel lovend als enthousiast! Het systeem past perfect binnen het concept van het Cultuurhuis en is exact hetgeen we voor ogen hadden. Ik denk dat ik voor ieder spreek, te mogen zeggen dat zowel jullie als wij trots mogen zijn op deze mooie realisatie. En dit binnen toch wel een korte termijn, vlugger dan voorzien! Temeer zelfs dat ik enkele foto’s ga doorsturen aan de architecten; dit mag gezien worden!”

Aldus Frederick, projectleider infrastructuur bij Cultuurhuis Merelbeke

BEKIJK ONZE OPLOSSINGEN VOOR KLEEDKAMERS
No items found.