Het Probleem

Universitair Ziekenhuis Gent was in 2022 op zoek naar een innovatieve lockeroplossing waar werknemers die met een elektrische fiets naar het werk komen tijdens de werkuren hun fietsbatterij konden opladen in een persoonlijke locker. Hierbij was het belangrijk dat deze lockers de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Naast de indeling werd er vanuit de klant ook veel aandacht besteed aan de brandveiligheid en diende de locker geschikt te zijn voor buitengebruik. Voor de sloten ging de voorkeur naar digitale codesloten voor gedeeld gebruik.

De Oplossing

Cube Lockers zorgde voor 10 lockers elke voorzien van 10 individueel afsluitbare compartimenten met een diepte van 60 cm en nummering geschikt om in totaal 100 fietsbatterijen veilig op te laden. Bij de sloten werd gekozen voor de digitale codesloten van het type Axis.

De fietsbatterijlockers zijn gemaakt uit staal van 1,2 mm dikte en zijn extra zinc-coated wat ervoor zorgt dat de lockers minder snel roesten. De lockers staan op verhoogde pootjes van 10 cm zodat het onderste vak zeker droog blijft en beter bereikbaar is.

Ook aan de brandveiligheid werd gedacht met volledig geventileerde wanden en leggers en een rookmelder in elke locker. De locker werd bovendien voorzien van 10 buitenstopcontacten van het merk Niko, aangepaste snoeren en 2 rubberen kabels met een lengte van minimum 2 meter en maximum 5 meter. De bekabeling werd mooi weggewerkt dankzij het schuine dak waardoor de bovenkant van de locker steeds netjes blijft.

De digitale codesloten met metalen behuizing kunnen geopend worden door middel van een code van 4 cijfers. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de sloten te programmeren zodat ze opengaan na een bepaalde termijn. De sloten zijn IP 55 en kunnen dan ook met een vochtige doek en detergenten worden afgewassen.

BEKIJK ONZE OPLOSSINGEN VOOR ZIEKENHUIZEN
No items found.