Referentie project in HTC Eindhoven

Optimale kantoorbeleving met focus op ergonomie en design

In april 2022 realiseerde we een totaal kantoorconcept op maat voor een klant actief in de elektronica, die een filiaal opende in een flexwerkgebouw op de bekende High Tech Campus in Eindhoven. Ergonomie en optimaal ruimtegebruik waren hierbij belangrijke vereisten. Van lockers met een geïntegreerd toegangssyteem tot akoestische wanden en zit-sta burelen.

Het probleem...

Met het terugschroeven van telewerk kwam een bestaande klant met de vraag voor de totaalinrichting van een gloednieuwe kantoorruimte. Nu de war on talent meer en meer voelbaar is, waren er enkele specifieke wensen van de klant. Zo diende de kantoorruimte het warme comfortgevoel van de thuisomgeving uit te stralen en was er extra aandacht nodig voor ergonomie.

Bij dit project lag de indeling van de kantoorruimte vast waardoor het de uitdaging was om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte om te gaan. Daarnaast was de klant op zoek naar een uniek design waarbij zowel de akoestische wanden en lockers als het overige kantoormeubilair in hetzelfde materiaal vervaardigd waren.

De oplossing?

De bestaande indeling van de kantoorruimte werd behouden, zij het flexibeler en dynamischer aangekleed met 4 zit-sta bureaus, voldoende opberglockers en akoestische wanden in mosterdgeel en koningsblauw. De zit-sta burelen hebben een tablet in lichte eik en witte potten en passen helemaal bij de look van de lockers.

Naast akoestische wanden als afscheidingselementen zijn er ook witte, lage kasten die aan de zijkanten opengewerkt zijn, om er jassen te kunnen in weghangen. Als bijkomende service voor de klant werden de badges voor toegangscontrole tot het gebouw ook gekoppeld aan het lockersysteem.

Gemeenschappelijke delen zoals vergaderzalen of ontspanningsruimtes waren bij dit project reeds voorzien, al kan Cube Lockers ook zelf deze ruimtes ontwerpen en inrichten. Bij dit project deden we bovendien beroep op onze eigen binnenhuisarchitect voor een ontwerp dat voldeed aan alle wensen van de klant waarbij rekening werd gehouden met de bestaande keuzes van materialen en accenten.

Bekijk onze oplossingen voor kantoorruimtes